Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.3.5.1.imageVarsellampe for sikkerhetsbelte

Varsellampen for sikkerhetsbeltene på instrumentbordet tennes umiddelbart når enn tenningsbryteren settes i stilling ON eller passasjersetebeltet er ikke festet. Den vil også lyse hvis eventuelle sikkerhetsbelter på baksiden endres fra festet til ikke-festet, eller hvis det gjelder kjøretøyer utstyrt med sikkerhetsbeltevarsel på baksiden hvis en passasjer på baksiden i kjøretøyet ikke har festet sikkerhetsbeltet ordentlig. Se Varsellamper, indikatorlamper og lydvarslere for flere detaljer.

Hvis bilens hastighet overstiger 15 km/t, vil lampen blinke og et lydvarsel høres i minst 95 sekunder eller til alle passasjerene anses å ha sikkerhetsbeltet ordentlig festet.

Alle passasjerer anses som festet når alle passasjerer på forreste rad har sikkerhetsbeltene forsvarlig festet og antall bakre sikkerhetsbelter samsvarer med det maksimale antallet som ses under reisen, eller i tilfelle kjøretøyer utstyrt med detektering av bakre passasjer når alle passasjerer har sikkerhetsbeltene forsvarlig festet.

Reisen anses som fullført, og systemet tilbakestilles når en av bakdørene åpnes mens kjøretøyet står stille.

Overordnet emne: