Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

4.2.2.14.image Varsellampe for lavt dekktrykk (modellavhengig)

Bilen er utstyrt med et Dekktrykkovervåkningssystem (TPMS) (utstyrsavhengig) som overvåker dekktrykket til alle dekk unntatt reservedekket.

Varsellampen for lavt dekktrykk advarer om lavt dekktrykk eller viser at TPMS ikke virker som det skal.

Etter at tenningen er slått ON (på), lyser dette lyset i ca. 1 sekund og slås av.

Varsellampe for lavt dekktrykk

Hvis bilen kjører med for lavt dekktrykk, lyser varsellampen. En varsellampe for lavt dekktrykk (f.eks. [Lavt dekktrykk]) vises også på bilens informasjonsdisplay.

Når varsellampen lyser for lavt dekktrykk, skal du stoppe bilen og justere dekktrykket for alle 4 dekk til anbefalt COLD-dekktrykk som står på dekkmerket som står på midtsøylen på førersiden se

. Varsellampen for lavt dekktrykk slukker ikke automatisk selv om dekktrykket justeres. Etter at dekktrykket er justert, anbefales det å kjøre bilen fortere enn 25 km/t for å aktivere TPMS og få det gule varsellyset til å slukke. Bruk et trykkmåleverktøy til å måle dekktrykket.

Advarselen om lavt dekktrykk (f.eks. [Lavt dekktrykk]) vises hver gang tenningen byttes ON (på) så lenge varsellampen for lavt dekktrykk lyser.

TPMS må også nullstilles etter at et dekk eller et hjul er skiftet, eller når dekkene er rotert.

Avhengig av en endring i utetemperaturen kan varsellyset for lavt dekktrykk lyse opp selv om dekktrykket er korrekt justert. Juster dekktrykket til anbefalt KALDT dekktrykk igjen når dekkene er kalde, og nullstill TPMS.

Hvis varsellyset for lavt dekktrykk fortsatt lyser etter nullstillingsoperasjon, kan det indikerer at TPMS ikke fungerer korrekt. Få systemet sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

Feil i TPMS

Hvis dekktrykksovervåkningen ikke fungerer som den skal, blinker varsellampen for lavt dekktrykk i ca 1 minutt når tenningen er satt i posisjon ON (på). Lampen fortsetter å lyse etter at det har gått 1 minutt. Få systemet sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Varselet om lavt dekktrykk vises ikke hvis varsellampen for lavt trykk lyser og dermed viser en TPMS-funksjonssvikt.

image
  • Radiobølger kan påvirke medisinsk utstyr. Brukere av pacemaker bør kontakte produsenten av det elektroniske ustyret for informasjon om slik påvirkning før bruk.

  • Hvis lampen ikke lyser når tenningen settes på, må bilen sjekkes av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted så raskt som mulig.

  • Hvis varsellampen for lavt dekktrykk begynner å lyse under kjøring, unngå brå rattbevegelser, brå oppbremsing, reduser hastigheten og ta til siden på et trygt sted og stans bilen snarest mulig. Kjøring med for lavt dekktrykk på permanent basis vil skade dekkene og med stor sannsynlighet øke faren for feil på dekkene. Dette kan også føre til alvorlig skade eller at det oppstår en ulykke med alvorlige personskader som følge. Sjekk dekktrykket for alle dekkene. Juster dekktrykket til anbefalt COLD-dekktrykk vist på dekkmerket, som sitter på midtre søyle på førersiden, for at varsellampen for lavt dekktrykk skal slukke. Hvis lampen fortsetter å lyse etter at dekktrykket er justert, kan det være at dekket er punktert. Hvis dekket er punktert, reparer det med dekkreparasjonssettet (utstyrsavhengig) eller bytt det ut med et reservehjul (utstyrsavhengig) så snart som mulig.

  • Sørg for å sjekke nullstille TPMS eller justering av dekktrykket. Hvis ikke nullstillingen utføres, vil ikke TPMS advare korrekt om det lave lufttrykket.

  • Når reservehjulet settes på, eller dersom et hjul/dekk skiftes ut, vil ikke dekktrykket indikeres, TPMS vil ikke fungere og varsellampen for lavt dekktrykk vil blinke i ca 1 minutt. Lampen fortsetter å lyse etter at det har gått 1 minutt. Kontakt en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted så snart som mulig for å få dekkene skiftet og/eller systemet tilbakestilt.

  • Skifte til andre dekk enn de som opprinnelig er spesifisert av NISSAN, kan føre til at TPMS ikke fungerer som det skal.

image
  • TPMS er ikke en erstatning for regelmessig kontroll av dekktrykket. Sørg for å sjekke dekktrykket med jevne mellomrom.

  • Hvis bilen kjører saktere enn 25 km/t, kan det være at TPMS ikke fungerer tilfredsstillende.

  • Når du skifter dekk må det benyttes dekkstørrelse i henhold til spesifikasjonene på alle fire hjul.

Overordnet emne: