Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.6.5.1. Montering på ytre bakseter

Forovervendt

Følg produsentens instrukser for riktig bruk og montering av barnesetet. Følg disse trinnene for montering av forovervendt barnesete i et av de ytre (setet nærmest vinduet) setene bak ved hjelp av ISOFIX:

image
  1. Plasser barnesetet i bilens sete (1).

  2. Fest barnesetets forankringspunkter til de nedre ISOFIX-festene (2).

  3. Ryggen på barnesetet skal ligge inn mot bilsetets seterygg. Fjern hodestøtten fra bilsetet om nødvendig, slik at barnesetet blir liggende riktig inn mot seteryggen. (Se

    ) Hvis hodestøtten fjernes, må denne oppbevares på et trygt sted. Husk å sette hodestøtten tilbake på plass når barnesetet fjernes. Hvis bilsetet ikke har en justerbar hodestøtte og denne kommer i konflikt med barnesetet, må du prøve en annen passering eller et annet barnesete.
    image
  4. Fjern slakk, slik at barnesetet sitter godt fast; trykk barnesetet godt ned (3) og bakover (4), hold i midten av barnesetet og bruk gjerne kneet for å trykke seteputen og ryggputen sammen.

  5. Hvis barnesetet er utstyr med festestropp oppe, legg festestroppen over seteryggen og fest stroppen til forankringspunktet bak i bagasjerommet. (Se

    )
  6. Hvis barnesetet er utstyrt med en annen innretning som skal hindre at setet velter, som f.eks. støtteben, bruk dette i stedet for festestroppen oppe og følg produsentens monteringsanvisning.

    image
  7. Test barnesetet før du plasserer barnet i setet (5). Skyv barnesetet fra side til side og forsøk å trekke det forover, for å forsikre deg om at innfestingen holder barnesetet ordentlig på plass.

  8. Kontroller innfestingen av barnesetet hver gang setet skal brukes. Hvis barnesetet er løst, gjenta trinnene 3 til 7.

Bakovervendt

Følg produsentens instrukser for riktig bruk og montering av barnesetet. Følg disse trinnene for montering av bakovervendt barnesete i et av de ytre (setet nærmest vinduet) setene bak ved hjelp av ISOFIX:

image
  1. Plasser barnesetet i bilens sete (1).

  2. Fest barnesetets forankringspunkter til de nedre ISOFIX-festene (2).

    image
  3. Fjern slakk, slik at barnesetet sitter godt fast; trykk barnesetet godt ned (3) og bakover (4), hold i midten av barnesetet og bruk gjerne hånden for å trykke seteputen og ryggputen sammen. Dersom barnesetet berører forsetet, skyv forsetet fremover til de to ikke lenger har kontakt.

  4. Hvis barnesetet er utstyr med festestropp oppe, legg festestroppen over seteryggen og fest stroppen til forankringspunktet bak i bagasjerommet. (Se

    )
  5. Hvis barnesetet er utstyrt med en annen innretning som skal hindre at setet velter, som f.eks. støtteben, bruk dette i stedet for festestroppen oppe og følg produsentens monteringsanvisning.

    image
  6. Test barnesetet før du plasserer barnet i setet (5). Skyv barnesetet fra side til side og forsøk å trekke det forover, for å forsikre deg om at innfestingen holder barnesetet ordentlig på plass.

  7. Kontroller innfestingen av barnesetet hver gang setet skal brukes. Hvis barnesetet er løst, gjenta trinnene 3 til 6.

Overordnet emne: