Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.43. Bakkestarthjelp (HSA) (utstyrsavhengig)

image
  • Stol aldri utelukkende på at bakkestarthjelpen hindrer bilen fra å trille bakover i en bakke. Kjør alltid forsiktig og oppmerksomt. Trykk inn bremsepedalen når bilen er stoppet i en bratt bakke. Vær spesielt forsiktig når du har stoppet på isete eller sølete vei. Hvis du ikke hindrer bilen fra å rulle bakover, kan du miste kontrollen over bilen, og dette kan forårsake alvorlig personskade eller tap av liv.

  • Bakkestartsassistenten er ikke konstruert for å holde kjøretøyet i ro i en bakke. Trykk inn bremsepedalen når bilen er stoppet i en bratt bakke. Hvis du unnlater å gjøre dette, kan bilen rulle bakover, noe som kan resultere i en kollisjon eller alvorlig personskade.

  • Bakkestartsassistenten kan ikke hindre kjøretøyet fra å rulle bakover under alle slags laste- eller veiforhold. Vær alltid klar til å trykke inn bremsepedalen for å hindre bilen fra å trille bakover. Hvis du ikke gjør dette, kan det oppstå kollisjon eller alvorlig personskade.

Bakkestarthjelpen legger automatisk på bremseeffekt for å hindre at bilen triller bakover i løpet av den tiden det tar for føreren å frigjøre bremsepedalen og flytte foten over til gasspedalen for å gi gass ved oppstart i en bakke.

Bakkestarthjelpen koples automatisk inn når:

  • Girspaken settes i forovergir (kjøretøyet står i oppoverbakke) eller revers (når kjøretøyet står i nedoverbakke).

  • Bilen stoppes helt med fotbremsen i en bakke.

  • Helningen er brattere enn 3 grader.

Maksimal holdetid er 2 sekunder. Etter 2 sekunder vil bilen begynne å trille bakover, og bakkestarthjelpen slutter å fungere.

Bakkestartassistentsystemet virker ikke når girspaken står på N (fri) eller P (parkering) eller på en flat og jevn vei.

Bakkestarthjelpen vil ikke kobles inn når OFF-indikatoren til det elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP) lyser på instrumentbordet. (Se

)
Overordnet emne: