Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.4. Beltestrammere

image
  • En beltestrammer kan ikke brukes om igjen etter at den har vært utløst. Den må skiftes ut sammen med beltesnellen.

  • Hvis bilen blir involvert i en ulykke og beltestrammerne ikke utløses, pass på å få beltestrammersystemet sjekket og om nødvendig skiftet ut av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

  • Det må ikke utføres uautoriserte endringer på noen av komponentene eller ledningsnettet som hører til beltestrammersystemet. Dette er for å unngå at beltestrammerne utløses eller skades. Tukling med beltestrammersystemet kan medføre alvorlig personskade.

  • Arbeid i og rundt beltestrammersystemet bør utføres av en autorisert NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Montering av elektrisk utstyr skal også utføres av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Elektrisk prøveutstyr eller testinnretninger som ikke er godkjent for dette arbeidet må ikke brukes på beltestrammersystemet.

  • Hvis du skal vrake beltestrammersystemet eller vrake bilen, ta kontakt med en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Korrekt avhending av beltestrammersystemet er beskrevet i NISSANs servicehåndbok. Feil fremgangsmåte ved avfallshåndtering kan forårsake personskade.

Beltestrammersystemet foran aktiveres i forbindelse med kollisjonsputesystemet. De virker slik at de strammer bilbeltet hvis bilen blir innblandet i visse typer kollisjoner, og beskytter personen som sitter i setet.

Beltestrammerne er bygd inn i beltesnellen. Sikkerhetsbelter med beltestrammere brukes på samme måte som vanlige sikkerhetsbelter.

Når beltestrammerne aktiveres oppstår det røykutvikling, og en kraftig lyd kan høres. Røyken er ufarlig, men det bør tas hensyn til ikke å inhalere den.

Etter aktivering av beltestrammeren, lar lastbegrenserne sikkerhetsbeltet frigjøre båndet (om nødvendig) for å redusere kreftene mot brystet. Belastningsbegrensere er montert på alle sikkerhetsbelteopptrekkere unntatt den bakre midtre tilbaketrekkeren.

Når tenningsbryteren vris til ON, vil varsellampen for kollisjonsputesystemet (SRS) lyse. Varsellampen slukkes etter ca 7 sekunder hvis alt er normalt med kollisjonsputesystemet. Hvis et av følgende skjer, trenger kollisjonsputesystemet og/eller beltestrammersystemet service og du må ta bilen med til nærmeste NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

  • Varsellampen for kollisjonsputene fortsetter å lyse etter ca. 7 sekunder.

  • Varsellampen for kollisjonsputene blinker periodisk.

  • Varsellampen for kollisjonsputene tennes ikke i det hele tatt.

Med mindre de kontrolleres og repareres, kan det hende at kollisjonsputesystemet og/eller beltestrammersystemet ikke fungerer som de skal. Sørg for å få systemet kontrollert og eventuelt reparert.

Ved eventuelt salg av bilen, ber vi om at du informerer kjøperen om beltestrammersystemet og viser vedkommende de aktuelle kapitelene i denne brukerhåndboken.

Overordnet emne: