Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.27.4.4. Bruke kontrollmodus for kjøretøy-til-kjøretøy-avstand

Kontrollmodusen for kjøretøy-til-kjøretøy-avstand er utformet til å opprettholde en valgt avstand og redusere hastigheten til å samsvare med hastigheten til den langsommere bilen foran. Systemet bremser bilen etter behov. Imidlertid kan ICC-systemet bare bruke opptil ca. 40% av bilens totale bremsekraft. Dette systemet bør kun brukes når trafikkforholdene tillater at kjøretøyets hastighet forblir ganske konstant eller når bilhastighetene endres gradvis. Hvis et kjøretøy beveger seg inn i kjørebanen foran, eller hvis et kjøretøy som kjører foran bråbremser, kan avstanden mellom kjøretøyene bli nærmere fordi ICC-systemet ikke kan bremse ned kjøretøyet raskt nok. Hvis dette skjer, vil ICC-systemet komme med en lydalarm for å varsle føreren om å iverksette nødvendige tiltak.

Følgende elementer styres i kontrollmodus for kjøretøy-til-kjøretøy-avstand:

  • Kjøretøy-til-kjøretøy-avstand kontrollmodus opprettholder hastigheten angitt av føreren. Området for innstilt hastighet er mellom ca. 30 og 170 km/t

  • Når det er en bil som kjører foran, vil kontrollmodus vehicle-to-vehicle-avstand justere hastigheten for å opprettholde den avstanden som er valgt av føreren av bilen foran. Justering av hastighetsområdet er mellom 30 km/t og opp til angitt hastighet

  • Når bilen som kjører foran har flyttet seg ut av sitt kjørefelt, vil kontrollmodus for kjøretøy-til-kjøretøy-avstand akselerere og opprettholde hastigheten opptil den innstilte hastigheten.

image

Vær oppmerksom på kjøredriften for å opprettholde kontrollen av kjøretøyet ettersom det akselererer til den angitte hastigheten.

ICC-systemet kontrollerer ikke kjøretøyets hastighet eller advarer deg når du nærmer deg stillestående og saktegående kjøretøyer. Du må være oppmerksom på kjøretøyets drift for å opprettholde riktig avstand fra kjøretøyer som er foran når du nærmer deg bomstasjoner eller kø.

Kjøretøyet kan ikke opprettholde innstilt hastighet på svingete eller kuperte veier. Hvis dette skjer, må du manuelt styre kjøretøyets hastighet og skifte gir etter behov.

image

Girskifte avbryter ikke ICC.

Normalt vil systemet når det skal regulere avstanden til bilen foran, automatisk øke eller redusere bilens hastighet i forhold til hastigheten til bilen som kjører foran. Trykk på gasspedalen for å akselerere kjøretøyet ditt riktig når det kreves akselerasjon for å bytte felt. Trykk på bremsepedalen når retardasjon er nødvendig for å holde trygg avstand til kjøretøyet fremover på grunn av den plutselige bremsingen eller hvis et kjøretøy skjærer inn. Vær alltid våken når du bruker ICC-systemet.

Overordnet emne: