Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.28. ProPILOT Assist (modellavhengig)

image

Unnlatelse av å følge advarslene og instruksjonene for riktig bruk av ProPILOT Assist-systemet kan føre til alvorlig skade eller død.

  • ProPILOT Assist er ikke et selvkjørende system. Innenfor rammene av evnen, som beskrevet i denne håndboken, hjelper det føreren med visse kjøreaktiviteter.

  • ProPILOT Assist-systemet er ikke en erstatning for riktige kjøreprosedyrer og er ikke laget for å korrigere uforsiktig, uoppmerksom eller uaktsom kjøring. ProPILOT Assist vil ikke alltid styre bilen for å holde den i kjørefeltet. ProPILOT Assist-systemet er ikke laget for å unngå tap av kontroll. Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, holde bilen i kjørebanen og ha kontroll over bilen hele tiden.

  • Det er begrensninger i hva ProPILOT Assist-systemet er i stand til. ProPILOT Assist-systemet fungerer ikke under alle kjøre-, trafikk-, vær- og veiforhold. Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, holde bilen i kjørebanen og ha kontroll over bilen hele tiden.

  • ProPILOT Assist-systemet er kun et hjelpemiddel for å hjelpe føreren og er ikke utstyr som varsler om fare for kollisjon eller gjør at du unngår kollisjon.

  • ProPILOT Assist-systemet er kun ment for bruk på motorvei med motgående trafikk adskilt av en barriere, og er ikke beregnet for bykjøring.

  • Følg alltid fartsgrensene og ikke angi høyere hastighet enn tillatt.

  • Ikke ta hendene av rattet når du kjører. Hold alltid hendene på rattet og kjør kjøretøyet på en trygg måte.

  • ProPILOT Assist-systemet reagerer ikke på stillestående eller saktegående kjøretøyer.

  • Kjør alltid forsiktig og oppmerksomt når du bruker ProPILOT Assist-systemet. Før du bruker ProPILOT Assist-systemet, må du lese nøye gjennom og være sikker på at du har forstått brukerhåndboken. For å unngå alvorlig skade eller død, ikke stol på systemet for å unngå ulykker eller å kontrollere kjøretøyets hastighet i nødssituasjoner. Ikke bruk ProPILOT Assist-systemet utenom under egnede vei- og trafikkforhold.

image
  • (A)Radarsensor
  • (B)Multi-sensing front kamera

ProPILOT Assist-systemet er beregnet for å forbedre betjeningen av bilen når du følger et kjøretøy som kjører i samme kjørefelt og retning.

ProPILOT Assist-systemet bruker et multifunksjons-frontkamera (B) installert bak frontruten og en radarføler plassert på forsiden av kjøretøyet (A) for å måle avstanden til kjøretøyet i forkant i samme kjørefelt og for å overvåke veimerkingene. Hvis kjøretøyet registrerer et langsommere kjøretøy foran, reduserer systemet kjøretøyets hastighet slik at kjøretøyet følger kjøretøyet foran på den valgte avstanden. Systemet vil også bidra til å holde kjøretøyet sentrert i veibanen når det oppdages tydelige veimerkinger.

Overordnet emne: