Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.28.6. ProPILOT Assist Intelligent Cruisekontroll (ICC – smart cruisekontroll)-system

image

Unnlatelse av å følge advarslene og instruksjonene for riktig bruk av ICC-systemet kan føre til alvorlig skade eller død.

  • ICC-systemet er bare et hjelpemiddel for å hjelpe føreren og er ikke et kollisionsvarsel eller unngåingsenhet. Den er kun til bruk på motorvei og er ikke beregnet på overbelastede områder eller bykjøring. Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, kjøre trygt og ha kontroll over bilen.

  • Det er begrensninger på ICC-systemets evne. ICC-systemet fungerer ikke i alle kjøre-, trafikk-, vær- og veiforhold. Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, holde bilen i kjørebanen og ha kontroll over bilen hele tiden.

  • Følg alltid fartsgrensene og ikke angi høyere hastighet enn tillatt.

  • ICC-systemet reagerer ikke på stillestående eller saktegående kjøretøyer.

  • Kjør alltid forsiktig og vær oppmerksom når du bruker ICC-systemet. Les og forstå brukerhåndboken grundig før du bruker ICC-systemet. For å unngå alvorlig skade eller død, ikke stol på systemet for å unngå ulykker eller å kontrollere kjøretøyets hastighet i nødssituasjoner. Ikke bruk ICC-systemet, unntatt i passende vei- og trafikkforhold.

  • I vanlig cruisekontrollmodus (konstant hastighet) vil det ikke lyde en alarm for å varsle deg hvis du er for nær bilen foran. Vær særlig oppmerksom på avstanden mellom kjøretøyet og kjøretøyet foran deg, eller det kan oppstå en kollisjon.

Overordnet emne: