Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.23. ELA-system (Emergency Lane Assist) (utstyrsavhengig)

imageimageimage

Unnlatelse av å følge advarslene og instruksene for riktig bruk av ELA-systemet kan resultere i alvorlig personskade eller død.

  • ELA-systemet vil ikke styre bilen eller forhindre tap av kontroll. Det er førers ansvar å være aktpågivende, kjøre trygt, holde bilen i kjørefeltet og ha kontroll over bilen til enhver tid.

  • ELA-systemet er ment å fungere på alle veier med veldefinerte markeringer eller veikanter, men det kan ikke oppdage veikanten eller kjørefeltmarkørene i visse vei-, vær- eller kjøreforhold.

  • Det er en begrensning i radarens og kameraets registreringsevne. Ikke alle bevegelige objekter eller kjøretøy vil bli oppdaget. Du må alltid først og fremst betjene bilen selv for å unngå ulykke.

ELA-systemet slås automatisk på når motoren startes på nytt.

Følsomheten til ELA-systemet, kan justeres og denne innstillingen holdes til den endres igjen av driveren

ELA bruker et multisensingkamera (B) plassert over det indre speilet for å overvåke kjørefeltmarkørene på kjørefeltet og for å oppdage andre kjøretøy. ELA-systemet bruker også radarsensorer (A) foran på kjøretøyet og (C) som er plassert i nærheten av den bakre støtfangeren for å oppdage andre kjøretøy.

Overordnet emne: