Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.38. Servostyring

image
  • Hvis motoren ikke går, eller hvis den slås av under kjøring, virker ikke assistansen for servostyringen. Rattet blir tungt å betjene.

  • Hvis varsellampen for den elektriske servostyringen lyser under kjøring, vil servostyringen slutte å virke. Du kan fortsatt styre bilen, men det vil være mye tyngre å dreie på rattet.

Det elektriske servostyringssystemet er tenkt å yte hjelp ved kjøring for at du skal kunne betjene rattet med mindre anstrengelse.

image

Hvis rattet dreies gjentatte ganger eller kontinuerlig, som ved parkering eller kjøring i svært lave hastigheter, blir servoeffekten på rattet redusert. Dette er for å unngå overoppheting av det elektriske servostyringssystemet og beskytte det så det ikke skades. Når servoeffekten avtar, blir bilen tyngre å styre. Når temperaturen i det elektriske servostyringssystemet synker, gjenopptas normalt servoeffekt. Unngå overdreven bruk av rattet, da slike hendelser kan medføre overoppheting av systemet.

Du kan komme til å høre en lyd når rattet roteres raskt. Dette er normalt.

Hvis varsellampen for elektrisk servostyring image lyser mens motoren går, kan det indikere at det elektriske servostyringssystemet ikke fungerer som det skal og kanskje trenger service. Få det elektriske servostyringssystemet sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. (Se

)

Hvis varsellampen for den elektriske servostyringen lyser under kjøring, vil servostyringen slutte å virke. Du kan fortsatt styre bilen, Det trengs imidlertid mer krefter for å styre, spesielt i skarpe svinger eller i lave hastigheter.

Overordnet emne: