Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

6.4.1. MOD-systemets virkemåte

Parkeringssensorsystemet vil slås på automatisk under følgende forhold.

  • Når girspaken står i R (revers)

  • Når <CAMERA> for å vise bilde fra IAVM – smart 360°-kamera i displayet.

  • Dersom kjøretøyets hastighet reduseres til mindre enn ca. 8 km/t.

MOD-systemet virker i de følgende situasjonene når bruke er på skjermen:

  • Når girspaken er i stillingen P (parkering) eller N (fri), og bilen er stanset, detekterer MOD-systemet gjenstander i bevegelse i fugleperspektivet. MOD-systemet fungerer ikke når bakluken er åpen. Hvis ytterspeilene er brettet, kan mod ikke fungere som den skal.

  • Når girkassen er i et forovergir, og kjøretøyets hastighet er under ca. 8 km/t, oppdager MOD-systemet bevegelige objekter i frontvisning eller sett forfra.

  • Når girkassen er i R (revers)-posisjon og kjøretøyets hastighet er under ca. 8 km/t, oppdager MOD-systemet bevegelige gjenstander i bakspeilet. MOD-systemet fungerer ikke når bakluken er åpen.

MOD-systemet påvirker ikke gjenstander som beveger seg foran bilen. MOD-ikonet vises ikke på skjermen i denne visningen.

Når MOD-systemet påviser en gjenstand som beveger seg rundt bilen, vil den gule rammen vises i bildet der gjenstandene er blitt påvist, og det vil høres et lydsignal. Mens MOD-systemet fortsetter å påvise gjenstander i bevegelse vil den gule rammen fortsette å vises.

image

RCTA-lydsignalet (utstyrsavhengig) lager en pipelyd, mens MOD-systemet avgir ingen lydsignal.

imageimageimageimage

I fugleperspektiv vil den gule rammen (1) vises på hvert kamerabilde (foran, bak, høyre, venstre) avhengig av hvor de bevegelige gjenstandene er påvist.

Den gule rammen (2) vises på hvert bilde i modusene foroverbilde, forover-breddebilde, bakoverbilde, og bakover-breddebilde.

Et blått MOD-ikon (3) vises i det bildet som MOD-systemet viser. Et grått MOD-ikon (3) vises i bildet som MOD-systemet ikke viser.

MOD-ikonet (3) vises ikke hvis MOD-systemet er slått av.

Overordnet emne: