Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.3.5.3. Statusvisning for passasjer (utstyrsavhengig)

image

I kjøretøyer utstyrt med detektering av bakre passasjer, i tillegg til varsellampen for sikkerhetsbelte, vil statusdisplayet for passasjer vises i displayet for kjøretøyinformasjon (se Bilens informasjonsdisplay.) når sikkerhetsbeltet til en passasjer i bilen ikke er ordentlig fastspent.

Displayet forblir til passasjerene har sikkerhetsbeltene godt festet, eller til det bekreftes av sjåføren som trykker <OK> på rattet.

Hvis en passasjer løsner sikkerhetsbeltet eller bilens hastighet overstiger 15 km/t og et sikkerhetsbelte ikke er ordentlig fastspent, vil passasjerstatus-displayet vises på nytt. Det er ikke mulig å bekrefte displayet mens varsellampen for sikkerhetsbeltet er hørbart.

Førersetet anses alltid som besatt.

image

Rødt sete med utropstegn: Det tilsvarende setet er opptatt og sikkerhetsbeltet er ikke festet.

image

Grønt sete med kryssymbol: Det korresponderende sikkerhetsbeltet er fastspent.

image

Grått sete: Det tilsvarende setet er ubebodd.

image
  • Lettere passasjerer, inkludert barn, vil kan hende ikke oppdages av systemet med sikkerhetsbeltevarslere.

  • Når tung last plasseres i setet, kan sikkerhetsbeltevarsleren bli utløst. Slik last bør festes i bagasjerommet. Bruk kun sikkerhetsbeltene til å sikre personer eller universelle barneseter (se

    .). Aldri bruk dem til å sikre last siden dette kan føre til at beltene blir skadet og virker dårligere ved en ulykke, når de senere brukes av personer.
  • Når en elektrisk enhet som en smarttelefon eller bærbar datamaskin er plassert på passasjersetet foran, kan varsellampen for sikkerhetsbeltet utløses.

  • Hvis varsellampen for sikkerhetsbeltet lyser kontinuerlig mens bilens tenningsbryter er satt til ON, alle dører er lukket og alle sikkerhetsbelter fastspent, kan det tyde på en feil i systemet. Få systemet sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

  • Det må ikke utføres endringer på systemet med sikkerhetsbeltevarsling.

Overordnet emne: