Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.25. Fartssperre (utstyrsavhengig)

image

Hvis bilen din er utstyrt med ProPILOT Assist eller Intelligent Cruise Control (ICC - smart cruisekontroll) og Steering Assist, se seksjonen ProPILOT Assist Speed Limiter eller Intelligent Cruise Control (ICC) og Styreassistentens hastighetsbegrenser senere i denne håndboken.

Med fartssperren kan du angi en ønsket fartsgrense for bilen. Når hastighetsbegrenseren er aktivert, kan du bremse og akselerere som normalt, men bilen vil ikke overskride den angitte hastigheten.

Når bilen når den angitte hastighetsgrensen eller hvis den angitte hastighetsgrensen er lavere enn bilens faktiske hastighet, vil ikke gasspedalen fungere (hvis den ikke er helt tråkket inn) før bilens hastighet faller under den angitte hastighetsgrensen.

Når den faktiske kjøretøyhastigheten overgår angitt hastighet vil en lydalarm høres kort tid etter at den angitte hastigheten passeres dersom føreren ikke intervenerer.

Cruise-kontrollen kan ikke benyttes mens hastighetsbegrenseren er på.

image
  • Fartssperren vil ikke automatisk bremse ned farten til den innstilte hastigheten.

  • Følg alltid fartsgrensene. Ikke angi en høyere fartsgrense enn disse.

  • Sjekk alltid innstillingene for hastighetsbegrenseren på informasjonsdisplayet.

  • Når fartssperren er aktivert, må du unngå kraftig akselerering mot den innstilte grensen, slik at systemet kan begrense bilens hastighet på riktig måte.

  • Ved bruk av ekstra gulvmatter, må du sørge for at de er riktig festet og at de ikke kan utgjøre noen forstyrrelse for gasspedalen. Matter som ikke er tilpasset for bilen kan hindre at fartssperren fungerer som den skal.

Betjeningsorganene for hastighetsbegrenseren befinner seg på høyre side av rattet.

Hastighetsbegrenserens driftsforhold vises øverst på informasjonsdisplayet. Du finner flere opplysninger under

.
Overordnet emne: