Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

4.2.2.3.image Bremsevarsellampe (rød)

image
  • Det kan hende at bremsesystemet i bilen din ikke fungerer slik det skal dersom lampen lyser. Fortsatt kjøring når lampen lyser, kan være farlig. Selv om du vurderer bremsesystemet som trygt å bruke, kjør forsiktig til nærmeste verksted for å få kjøretøyet reparert. I motsatt fall, må du få bilen slept til verkstedet, da kjøring i slik tilstand kan være farlig.

  • Hvis bremsepedalen trås inn når tenningen ikke er i stilling ON, og/eller når bremsevæskenivået er lavt, kan dette gi økt bremselengde, og kraften som må øves på pedalen vil være større, samt pedalvandring.

  • Ikke kjør bilen før den er sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted hvis bremsevæskenivået er under <MIN>-merket på bremsevæskebeholderen.

Når tenningen er ON (på), forblir lyset opplyst i noen sekunder. Dersom lampen begynner å lyse uten om dette, kan dette bety at bremsene ikke fungerer som de skal. Hvis varsellampen for BREMS lyser, stopp bilen umiddelbart og ta kontakt med en NISSAN-forhandler eller godkjent verksted.

Varsellampe for lavt bremsevæskenivå

Når tenningen er ON (på), varsellampen varsler om lite bremsevæske. Hvis lyset lyser mens tenningen er ${1} og parkeringsbremsen ikke er påført, stopp kjøretøyet og utfør følgende trinn:

  1. Kontroller bremsevæskenivået. Hvis det er lite bremsevæske, tilsett dette og få systemet kontrollert av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Se

    .
  2. Hvis bremsevæskenivået er riktig, og bremsevarsellampen fortsatt lyser, kan det indikere at bremsesystemet ikke fungerer som det skal. Få en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted til å kontrollere bremsevarslingssystemet.

Overordnet emne: