Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

5.10. Automatisk bremseholder

Den automatiske bremseholderen opprettholder bremsekraften uten at fører må trå inn bremsepedalen, når fører har stoppet bilen ved et trafikklys eller i veikryss.

Så snart fører trår inn gasspedalen igjen, kobles den automatiske bremseholderen ut og slutter å opprettholde bremsekraften. Driftsstatusen til automatisk bremsehold kan vises.

image
  • Den automatiske bremseholderen er ikke laget for å holde bilen i ro i en bratt bakke eller på glatt vei. Bruk aldri den automatiske bremseholderen når bilen stoppes i en bratt bakke eller på glatt vei. unnlatelse av å følge denne forholdsregelen kan forårsake at bilen i en slik situasjon begynner å bevege seg.

  • Det kan komme advarsler om at føreren tar tilbake kontrollen ved å trykke inn bremsepedalen.

  • Når den automatiske er bremseholderen aktivert, men ikke klarer å holde bilen i ro, trå inn bremsepedalen for å stoppe bilen. Hvis kjøretøyet uventet beveger seg på grunn av de ytre forholdene, kan det høres ut og advarsler kan oppstå.

  • Husk å deaktivere automatisk bremseholder-funksjonen før du sender bilen i bilvasken, eller før sleping av bilen.

  • Påse at du setter girspaken i stilling P (parkering) og setter på parkeringsbremsen (modeller med Xtronic girkasse), eller at du setter på parkeringsbremsen (modeller med manuelt girkasse), når du parkerer eller skal laste bagasje, eller lasting eller lossing av bagasje. unnlatelse av å gjøre dette kan forårsake at bilen begynner å bevege seg eller uventet triller vekk, og medføre alvorlig personskade eller materiell skade.

  • Hvis et av nedenstående forhold inntreffer, vil den automatiske bremseholderen kan hende ikke fungere. Få systemet sjekket av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

    • En varselmelding vises.

    • Indikatorlampen på den automatiske bremseholderen tennes ikke når bryteren trykkes inn.

Unnlatelse av å bruke kjøretøyet i samsvar med disse forholdene kan føre til at kjøretøyet beveger seg eller ruller bort uventet og resulterer i alvorlig personskade eller skade på eiendom

  • Når bilen stoppes, men bremsekraft ikke utøves automatisk, trå bremsepedalen godt inn til indikatoren til den automatiske bremseholderens (grønn) tennes.

  • Funksjonen Automatisk bremseshold aktiveres ikke hvis indikatorlampen for glidere, varsellampen for elektrisk parkering bremsesystem, varsellampen for elektrisk parkeringsbrems eller hovedvarsellys lyser, og advarselsmeldingen [Feil i chassisstyresystem Se bruksanvisning].

Funksjonen Automatisk bremseshold betjenes ved å bruke tilstrekkelig bremsekraft til å holde kjøretøyet på plass, så det er tilfeller der denne hold-funksjonen opprettholdes selv om gasspedalen er trykket inn for å flytte kjøretøyet. I denne situasjonen anbefales det å trå inn bremsepedalen først, og deretter slå av den automatiske bremseholderbryteren. Dette vil avbryte hold-funksjonen.

image

Når bremsekraften opprettholdes for å bilen i ro, kan en lyd høres. Dette er ikke en funksjonsfeil.

Overordnet emne: