Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.7.3. Fremgangsmåte ved reparasjon og utskifting

image
  • Når kollisjonsputene har vært utløst, kan de ikke brukes om igjen, og må skiftes ut. Kollisjonsputemodulene må skiftes ut av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. De utløste kollisjonsputemodulene kan ikke repareres.

  • Kollisjonsputesystemet skal sjekkes av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted hvis bilen har fått skader i fronten.

  • Ved eventuelt salg av bilen ber vi om at du informerer kjøperen om kollisjonsputene og viser vedkommende de aktuelle kapitelene i denne brukerhåndboken.

  • Hvis du trenger å få komponenter i kollisjonsputesystemet kassert eller må skrote bilen, kontakt en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted. Korrekt avhendingsprosedyre er beskrevet i servicehåndboken fra NISSAN. Feil fremgangsmåte ved avfallshåndtering kan forårsake personskade.

Kollisjonsputene og beltestrammerne er konstruert for kun å aktiveres en gang. Som en påminnelse, med mindre varsellampen for kollisjonsputesystemene er defekt, vil denne lampen lyse hvis en av modulene har vært utløst. Reparasjon og utskifting av komponenter i kollisjonsputesystemet skal kun utføres av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted.

Når det er behov for vedlikehold på bilen, bør informasjon om kollisjonsputesystemet og beltestrammerenhetene opplyses til den personen som skal utføre vedlikeholdet. Tenningen skal alltid være i stilling OFF ved arbeid under panseret eller inni bilen.

Overordnet emne: