Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.28.7. ProPILOT Assist Styreassistent

image

Unnlatelse av å følge advarslene og instruksjonene for riktig bruk av styreassistenten kan føre til alvorlig skade eller død.

  • Styreassistenten er ikke en erstatning for riktige kjøreprosedyrer, og er ikke konstruert for å korrigere uheldig, uoppmerksom eller uaktsom kjøring. Styreassistenten vil ikke alltid styre kjøretøyet for å holde det i kjørefelt. Det er ikke laget for å hindre tap av kontroll. Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, holde bilen i kjørebanen og ha kontroll over bilen hele tiden.

  • Siden det er en ytelsesgrense for styreassistentens evner, må du aldri stole utelukkende på systemet. Styreassistenten fungerer ikke i alle kjøre-, trafikk-, vær- og veiforhold. Kjør alltid trygt, vær oppmerksom på kjøretøyets drift og kontroller bilen på riktig måte manuelt.

  • Styreassistenten er beregnet på bruk på velutviklede motorveier eller motorveier med milde (moderate) kurver, hvor trafikk som går i motsatt retning er skilt med en barriere. For å unngå fare for en ulykke, ikke bruk dette systemet på lokale eller ikke-motorveier.

  • Styreassistent styrer bare kjøretøyet for å opprettholde sin posisjon i midten av en bane. Kjøretøyet vil ikke styre for å unngå gjenstander i veien foran kjøretøyet eller for å unngå at et kjøretøy beveger seg inn i kjørefelt.

  • Det er til enhver tid førerens ansvar å være aktpågivende, holde bilen i kjørebanen og ha kontroll over bilen hele tiden. Ikke ta hendene av rattet når du kjører. Hold alltid hendene på rattet og kjør kjøretøyet på en trygg måte.

  • Kjør alltid forsiktig og forsiktig når du bruker styreassistenten. Les og forstå brukerhåndboken grundig før du bruker styreassistenten. For å unngå alvorlig skade eller død, ikke stol på systemet for å unngå ulykker eller å kontrollere kjøretøyets hastighet i nødssituasjoner. Ikke bruk styreassistenten unntatt i passende vei- og trafikkforhold.

Overordnet emne: