Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.18.5.3. Bil kommer inn fra siden

image

Illustrasjon 7: LED-indikatoren til BSW-systemet tennes hvis en bil kommer inn i registreringssonen fra den ene eller andre siden.

image

Radarsensorene vil kanskje ikke oppdage en bil som kjører i samme hastighet som din bil, når den kjører inn i registreringsområdet.

image

Illustrasjon 8: Hvis føreren aktiverer blinklyset mens en annen bil befinner seg i registreringssonen, blinker LED-indikatoren til BSW-systemet og et lydsignal høres to ganger.

image

Hvis føreren aktiverer blinklyset før bilen kommer inn i registreringssonen, vil LED-indikatoren til BSW-systemet blinke, men ingen varsellyd høres når den andre bilen registreres.

image

Illustrasjon 9: Hvis smart blindsonevarsling-systemet (Intelligent Blind Spot Intervention) er på og bilen nærmer seg en feltmarkering samtidig som en annen bil befinner seg i registreringssonen, blinker LED-indikatoren til BSW-systemet og et lydsignal høres tre ganger. Deretter bremser smart blindsonevarsling-systemet (Intelligent Blind Spot Intervention) lett på den siden som er aktuell, for å hjelpe med å få bilen tilbake i midten av kjørefeltet.

image

Illustrasjon 10: Intelligent Blind Spot Intervention-systemet (smart blindsonevarsling) fungerer ikke hvis kjøretøyet er på en kjørefeltmarkør når et annet kjøretøy kommer inn i registreringsområdet. I slike tilfeller vil kun BSW-systemet kobles inn.

image

Under følgende forhold vil bremsing med Intelligent Blind Spot Intervention (smart blindsonevarsling) ikke være aktiv eller slutte å være aktiv og kun et lydsignal vil høres:

  • når bremsepedalen er trådt inn

  • når bilen akselererer mens Intelligent Blind Spot Intervention-systemet (smart kjørefeltholder) er aktivt

  • når rattet betjenes raskt

  • når lydvarslene fra ICC- eller Intelligent Emergency Braking-systemet (smart nødbremsesystem) høres

  • når nødlyset er på

  • når du kjører i en sving i høy hastighet

Overordnet emne: