Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.7.2.1. Utkobling av kollisjonsputen på passasjerplassen foran (modellavhengig)

image

Avhengig av kjøretøyspesifikasjon, kan kjøretøyet være utstyrt med et automatisk front-passasjer front kollisjonspute deaktiveringssystem.

Frontpassasjerens kollisjonspute er konstruert for automatisk å slå seg av under visse forhold. Les denne delen nøye for å lære hvordan den fungerer. Riktig bruk av sete, sikkerhetsbelte og barneseteanordninger er nødvendig for mest effektiv beskyttelse. Unnlatelse av å følge alle instruksjonene i denne håndboken om bruk av seter, sikkerhetsbelter og barneseteanordninger kan øke risikoen for eller alvorlighetsgraden av skade i en ulykke.

For å gjenkjenne en barneseteanordninger på passasjersetet foran, kategoriserer det automatiske deaktiveringssystemet for krockputen foran passasjersetet personen i passasjersetet foran ved hjelp av en sensor for passasjerklassifisering. Avhengig av resultatet er kollisjonsputen foran passasjeren enten aktivert eller deaktivert. Hvis et NISSAN-anbefalt barnesikringssystem monteres på passasjersetet foran, <PASSENGER AIR BAG OFF>image indikatorlampen må lyse etter at systemet er selvtestet og forbli tent. Kollisjonsputen foran er deaktivert.

Passasjerklassifiseringssensoren i dette kjøretøyet er konstruert for å detektere typen passasjer eller gjenstander på setet. For eksempel, hvis en godkjent barneseteanordning er på setet, kan den oppdages sammen med barnet, som gjør at kollisjonsputen slås av.

Voksne passasjerer i forsetet som sitter riktig og bruker sikkerhetsbeltet som beskrevet i denne håndboken, bør automatisk forårsake at passasjerens kollisjonspute slås PÅ. Men hvis passasjeren ikke sitter riktig på seteputen (for eksempel ved ikke å sitte oppreist, ved å sitte på en kant av setet, eller ved på annen måte å være ute av posisjon), kan dette føre til at sensorene slår av kollisjonsputen. Pass alltid på å sitte og bruke sikkerhetsbeltet riktig for den mest effektive beskyttelsen av sikkerhetsbeltet og den ekstra kollisjonsputen.

NISSAN anbefaler at alle barn under tenåringsalder sitter forsvarlig sikret i baksetet. NISSAN anbefaler også at passende barneseteanordnin og sitteputer installeres riktig i et baksete. Dersom dette ikke er mulig, er sensorene for persondeteksjon konstruert for å fungere som beskrevet ovenfor for å slå frontpassasjerens airbag AV for NISSANS ANBEFALTE barneseteanordninger. Hvis du ikke fester barnesetet på riktig måte, kan det føre til at barnesetet kan tippe eller bevege seg i en ulykke eller plutselig stopp. Dette kan også føre til at passasjerens kollisjonspute blåses opp i en kollisjon i stedet for å være AV. (Se

for riktig bruk og installasjon.)

Hvis passasjersetet foran ikke er opptatt, er passasjerens kollisjonspute konstruert for ikke å blåse opp i en kollisjon. Tunge gjenstander plassert på setet kan imidlertid føre til oppblåsing av airbag, på grunn av måten gjenstanden oppdages av sensorene for passasjerklassifisering. Andre forhold kan også føre til kollisjonsputeinflasjon, for eksempel om et barn står på setet, eller hvis to eller flere barn er på setet, hvis setet er vått, eller hvis en elektrisk enhet er på setet, i motsetning til instruksjonene i denne håndboken. Pass alltid på at du og alle passasjerer i kjøretøyet sitter og sitter riktig fast.

Ved hjelp av statuslampen for passasjerens kollisjonspute foran kan du overvåke når kollisjonsputen foran slås av automatisk.

Hvis en voksen beboer sitter i setet, men <PASSENGER AIR BAG OFF> image lampen lyser (noe som indikerer at passasjerluftsekken foran er AV), kan det være at personen ikke sitter riktig på setet. Hvis et setedeksel eller en ekstra pute brukes, kan dette også hindre at klassifiseringssensoren for person oppdager en voksen riktig.

Hvis det må brukes barnesete i forsetet, må <PASSENGER AIR BAG OFF> image indikatorlampen lyser kanskje ikke, avhengig av barnets størrelse og hvilken type barnesikring som brukes. Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> ${1} lyser ikke (noe som indikerer at kollisjonsputen kan blåse opp i et krasj), kan det være at barnesetet eller sikkerhetsbeltet ikke brukes riktig. Sørg for at barnesetet er riktig installert, at sikkerhetsbeltet er riktig brukt og at passasjeren er riktig plassert. Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> ${1} lyser ikke, omplasserer du beboeren eller barnesetet i baksetet.

Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> image lys vil ikke lyse opp selv om du tror at barnesetet, sikkerhetsbeltene og beboeren er riktig plassert, anbefales det at du tar kjøretøyet ditt til en NISSAN-forhandler eller godkjent verksted. En NISSAN-FORHANDLER eller et godkjent verksted kan kontrollere systemstatusen ved hjelp av et spesialverktøy. Men til du har bekreftet med forhandleren din at airbagen fungerer som den skal, kan du plassere personen eller barnesetet i et baksete.

Statuslampene for kollisjonsputesystemet og kollisjonsputen foran vil ta noen sekunder å registrere en endring i passasjersetets status. Dette er helt vanlig systemdrift og indikerer ingen feil.

Hvis det oppstår en funksjonsfeil i passasjerkollisjonsputesystemet foran, vil varsellampen for ekstra kollisjonspute image, som ligger i meter- og målerområdet, vil lyse (blinkende eller jevnt opplyst). Hvis setet er vått og systemet ikke kan fungere riktig, vil systemet deaktivere passasjerens kollisjonspute midlertidig og tenne varsellampen for den ekstra kollisjonsputen til setet er tørt. Få systemet sjekket. Det anbefales at du tar kontakt med en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted for å få utført servicen.

Normal drift

For at klassifiseringssensorsystemet for person skal klassifisere den fremre passasjeren, følg forholdsreglene og trinnene beskrevet nedenfor:

Forholdsregler

  • Kontroller at en barnesetet eller annen gjenstand ikke trykker mot baksiden av seteryggen.

  • Pass på at passasjeren bak ikke skyver eller trekker seteryggen på passasjersetet foran.

  • Sørg for at passasjersetet foran eller seteryggen ikke tvinges tilbake mot en gjenstand på setet eller gulvet bak den.

  • Pass på at det ikke er noen gjenstand plassert under passasjersetet foran.

  • Pass på at passasjersetet foran ikke kommer i kontakt med taket når passasjersetet foran justeres.

  • Kontroller at setet et tørt.

  • Pass på at ingen elektriske enheter er plassert på setet.

  • Pass på at ekstra ikke-originale setetrekk eller puter ikke brukes på passasjersetet foran.

  • Pass på at personen på setet ikke har på seg tungt polstrede klær.

  • Pass på at det ikke er skarpe gjenstander på setet som kan kutte dekselet og skade sensoren.

Trinn

  1. Juster setet som beskrevet. (Se

    ) Sitt oppreist, lent mot seteryggen og sentrert på seteputen med føttene komfortabelt utstrakt til gulvet.
  2. Pass på at det ikke er noen gjenstander på fanget ditt.

  3. Fest sikkerhetsbeltet som beskrevet. (Se

    ) Statusen til sikkerhetsbeltespennen foran på passasjeren overvåkes av klassifiseringssystemet for passasjerer, og brukes som en inngang for å bestemme beltestatus. Så det anbefales sterkt at passasjeren foran fester sikkerhetsbeltet.
  4. Forbli i denne posisjonen i flere sekunder slik at systemet kan klassifisere den fremre passasjeren før kjøretøyet settes i bevegelse.

  5. Sørg for riktig klassifisering ved å kontrollere statuslampen for kollisjonsputen for passasjer foran.

image

Dette kjøretøyets klassifiseringssensorsystem holder vanligvis klassifiseringen låst under kjøring, så det er viktig at du bekrefter at passasjeren foran er riktig klassifisert før kjøring. Imidlertid kan passasjer klassifisering sensor systemet beregne klassifiseringen av beboer under noen forhold (både under kjøring og når stoppet), slik at passasjersetet foran bør fortsette å sitte som beskrevet ovenfor.

image

Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> image indikatorlampen lyser, er frontpassasjerens kollisjonspute i fronten deaktivert. Den vil ikke bli utløst i tilfelle en ulykke og kan ikke utføre sin tiltenkte beskyttende funksjon. En person i passasjersetet foran kan da for eksempel komme i kontakt med kjøretøyets interiør, spesielt hvis personen sitter for nær dashbordet. Dette utgjør en økt risiko for personskade eller til og med dødelig personskade.

Når passasjersetet foran er opptatt, må du alltid sørge for at:

  • Personen i passasjersetet foran er riktig klassifisert, og passasjersetet foran passasjersetet foran er aktivert eller deaktivert i samsvar med personen i passasjersetet foran.

  • Passasjersetet foran er flyttet tilbake så langt tilbake som mulig.

  • Personen sitter riktig.

Hvis du fester et barn på passasjersetet foran i et bakovervendt barnesikringssystem og <PASSENGER AIR BAG ON>-image indikatoren lyser, kan passasjerens kollisjonspute utplasseres i tilfelle en ulykke. Barnet kan bli truffet av kollisjonsputen. Dette utgjør en økt risiko for personskade, til og med dødelig. I dette tilfellet må du alltid sørge for at passasjerens kollisjonspute er deaktivert. <PASSENGER AIR BAG OFF>- image indikatoren må lyse opp.

Feilsøking

Hvis du mener statuslampen for passasjerens kollisjonspute foran for passasjer er feil:

  • 1.Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> image lys lyser med en voksen som opptar passasjersetet foran:

Dette kan skyldes følgende forhold som kan forstyrre sensorene for personklassifisering:

  • Passasjer sitter ikke oppreist, lener seg mot seteryggen, og sentrert på seteputen med føttene komfortabelt utvidet til gulvet.

  • Barnesete eller noe annet trykker mot baksiden av seteryggen.

  • Setet er vått eller fuktig.

  • En elektrisk enhet som en smarttelefon eller nettbrett-PC er plassert på setet.

  • Ikke-originale setetrekk eller puter brukes på passasjersetet foran.

  • Pass på at passasjeren på setet har på seg tungt polstrede klær.

  • Pass på at passasjeren bak ikke skyver eller trekker i passasjersetet foran.

  • Tvinge forsetet eller seteryggen mot en gjenstand på setet eller gulvet bak den.

  • En gjenstand plassert under passasjersetet foran.

  • En gjenstand plassert mellom seteputen og midtkonsollen eller mellom seteputen og døren.

Hvis kjøretøyet beveger seg, må du stoppe når det er trygt å gjøre det. Kontroller og korriger alle ovennevnte forhold. Start kjøretøyet på nytt.

image

Det vil bli utført en systemkontroll der statuslampene for kollisjonsputen foran lyser i ca. 7 sekunder innledningsvis.

Hvis <PASSENGER AIR BAG OFF> image lys er fortsatt tent etter dette, bør personen rådes til ikke å sykle i passasjersetet foran, og kjøretøyet bør kontrolleres så snart som mulig. Det anbefales at du tar kontakt med en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted for å få utført servicen.

  • 2. Hvis <PASSENGER AIRBAG PÅ>-lyset image med et barnesete som opptar passasjersetet foran.

Dette kan skyldes følgende forhold som kan forstyrre sensorene for personklassifisering:

  • Barnesetet er ikke riktig installert, som beskrevet. (Se

    )
  • Barnesete eller noe annet trykker mot baksiden av seteryggen.

  • Pass på at passasjeren bak ikke skyver eller trekker i passasjersetet foran.

  • Setet er vått eller fuktig.

  • En elektrisk enhet som en smarttelefon eller nettbrett-PC er plassert på setet.

  • Tvinge forsetet eller seteryggen mot en gjenstand på setet eller gulvet bak den.

  • En gjenstand plassert under passasjersetet foran.

  • En gjenstand plassert mellom seteputen og midtkonsollen.

  • Hodestøtten på passasjersetet foran kommer i kontakt med taket.

Hvis kjøretøyet beveger seg, må du stoppe når det er trygt å gjøre det. Kontroller og korriger alle ovennevnte forhold. Start kjøretøyet på nytt.

image

Det vil bli utført en systemkontroll der statuslampene for kollisjonsputen foran lyser i ca. 7 sekunder innledningsvis.

Hvis <PASSENGER AIR BAG ON>image lyset fortsatt lyser etter dette, barnesikringen bør flyttes i baksetet og det anbefales at kjøretøyet kontrolleres av en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted så snart som mulig.

  • 3. Hvis <PASSENGER AIR BAG ON> image lys lyser uten passasjer foran og ingen gjenstander på passasjersetet foran, bør kjøretøyet kontrolleres så snart som mulig. Det anbefales at du tar kontakt med en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted for å få utført servicen.
Overordnet emne: