Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

7.12.2.3. Nøytral hold-modus-funksjon (utstyrsavhengig)

Med denne funksjonen kan du slå av motoren med kjøretøyet i N (fri) posisjon. Mens denne funksjonen er aktivert, kan kjøretøyet flyttes ved å skyve med hånden (når bilvask) selv om tenningen er AV. Når du bruker denne funksjonen, slipper du elektrisk parkeringsbrems.

image
  • Bruk denne funksjonen bare på et jevnt underlag. Unnlatelse kan føre til at kjøretøyet beveger seg utilsiktet og kan resultere i en kollisjon eller alvorlig personskade.

  • Når tenningen slås på etter aktivering av denne funksjonen, trå inn bremsepedalen for å stoppe bilen fordi girspaken er i stilling N (fri).

  • Hvis denne funksjonen ikke er aktivert uavhengig av riktig drift, kan overføringen svikte. Det anbefales at du tar kontakt med en NISSAN-forhandler eller et godkjent verksted for å få utført servicen.

Utfør følgende operasjoner for å aktivere Nøytral hold--modus.

  1. Trykk på tenningsbryteren for å starte motoren.

  2. Slipp funksjonene elektrisk parkeringsbrems og automatisk bremsehold.

  3. Trykk inn og hold inn bremsepedalen. Skyv girspaken for å flytte overføringen ut av posisjonen P (parkering).

  4. Trykk på P (parkering)-knappen.

  5. Skyv girspaken til N(Neutral)-posisjon, og hold den i 0,5 sekunder til [N] vises i kjøretøyets informasjonsvisning, og sett deretter spaken tilbake til sentralposisjon.

  6. Skyv girspaken til N-posisjonen (fri) igjen, og hold den inne i 0,5 sekunder, til en melding [Neutral Hold Mode has been activated] vises i kjøretøyets informasjonsvisning. (Se

    )
  7. Slå tenningen til OFF (av). Motoren slås av mens du holder inne N(Neutral) posisjon.

Hvis du vil gå ut av Nøytral hold-modus, setter du girspaken i en annen posisjon enn N (fri).

imageOverordnet emne: