Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

3.5. Sikkerhet for barn

Barn er avhengig av at voksne beskytter dem.

De må være forsvarlig sikret.

I tillegg til den generelle informasjonen i denne håndboken, kan du finne informasjon om sikring av barn i bilen fra andre kilder, som fastlegen, lærer/barnehageansatte, myndigheter, trafikketater og lokale organisasjoner. Alle barn er forskjellige, derfor må du sette deg inn i hvilke sikringstiltak som passer best for ditt barn.

Det finnes to grunnleggende typer barnesikring:

  • Bakovervendt barnesete

  • Forovervendt barnesete

Vennligst referer til

for å sjekke den anbefalte barnesete for barnet ditt.
image

Spedbarn og små barn har behov for særskilt utstyr tilpasset dem. Sikkerhetsbeltene i bilen passer ikke til så små barn. Skulderbeltet vil ligge for nære halsen eller ansiktet. Det kan tenkes at hoftebeltet ikke passer over deres smale hofter. I en ulykke, vil et feilaktig brukt sikkerhetsbelte kunne gi alvorlige eller dødelige skader. Pass på å alltid ha riktig type barnesete.

Et barnesete kan festes i bilen enten ved hjelp av de fastmonterte ISOFIX-festene, eller med bilens sikkerhetsbelter, se

for mer informasjon.

NISSAN anbefaler at alle barn under tenåringsalder sitter forsvarlig sikret i baksetet. Ifølge ulykkesstatistikken er barna tryggere når de er ordentlig sikret i baksetet enn i forsetet.

Dette er spesielt viktig fordi bilen er utstyrt med kollisjonspute for passasjersetet foran. (Se ${1})

Overordnet emne: