Nissan Qashqai 2023 Instruksjonsbok

4.8.1.6. Adaptivt kjørelys (utstyrsavhengig)

Et kamerastyrt system som automatisk maksimerer sikt fremover om natten, samtidig som det hindrer sterkt lys i å lyse direkt på møtende trafikk og blinde førere av møtende kjøretøyer.

image

Forholdsregler

image

Den dynamiske fjernlysassistenten kan ikke kompensere for vei- og værforhold under kjøring. Systemet. Driveren forblir alltid ansvarlig for å velge riktig lysinnstilling.

Spesifikke situasjoner der adaptivt kjørelys slås av:

  • Når det regner mye, og det snør. (generelt dårlig sikt og vanskelige værforhold).

  • Når bilsensorene er skitne, tildekket eller ødelagt.

  • Når møtende eller foregående kjøretøylys er skjult, for eksempel av en solid barriere.

Aktivering av adaptivt kjørelys

image

Hvis du vil på bryteren for adaptivt kjørelys, trykk på -bryteren som vist når den er i AUTO-posisjon. Indikatorlampen for adaptivt kjørelys image i instrumentpanelet vil lyse.

Systemet vil nå oppdage møtende trafikk og automatisk justere lysstrålen for å unngå å blende førere av møtende kjøretøy. Samtidig vil det gi maksimal belysning av veien forut.

  • Adaptivt kjørelys lyser automatisk under mørke forhold hvis kjøretøyets hastighet er over 40 km/.

  • Adaptivt kjørelys slås av automatisk Hvis kjøretøyets hastighet faller under 30 km/t.

Symbolet image lyset indikerer at adaptivt kjørelys er aktivt.

image

Hvis det adaptive kjørelyset ikke er aktivt (for eksempel: opptil 15 sekunder etter oppstart, kameravisning blokkert, hastighet under aktiveringsterskelen, eller i et område godt opplyst av gatebelysning) vil frontlysene fungere i nærlys til systemet kan aktiveres. Symbolet image indikatorlampen lyser fortsatt for å vise at systemet er slått på, men image lyset forblir av til aktiveringskriteriene er oppfylt.

Slik deaktiverer du adaptivt kjørelys

Hvis du vil slå av adaptivt kjørelys, trykk på bryteren igjen, eller vri frontlys-bryteren til posisjon image, eller image -stillingen

Overordnet emne: