Nissan elbiler parkert bak hurtiglader

HVORDAN OG HVOR KAN JEG LADE MIN NISSAN ELBIL?

Lade hjemme eller underveis. Med en infrastruktur for lading av elbiler som stadig vokser og innovasjoner som hele tiden gjør ladingen raskere og enklere, passer elektrisk kjøring naturlig inn i hverdagen.

Linjegrafikk
Nissan LEAF koblet til en garasjelader

HVOR LANG TID TAR DET?

Få en full natts søvn og våkne opp til en fulladet bil hver dag med hjelp av en vanlig stikkontakt. Med batteriet på 40 kWt tar det ca. 7,5 timer å «fylle opp» din Nissan elbil fra 20 % til 100 % nivå med hjemmeladeren. For de dagene du er ute og kjører, har elbilene fra Nissan en hurtigladeport som gjør at du kan lade fra 20 % til 80 % på omlag 60 minutter på én av de mange tusen hurtigladestasjonene som finnes*.

*Estimatet gjelder for ett 40 kWt batteri. Tid avhenger av ladeforhold, inkludert type av hurtiglader og dens tilstand, batteritemperatur og – kapasitet såvel som omgivelsestemperatur under lading. Indikerte hurtigladetider er basert på bruk av CHAdeMO hurtiglader. Nissan LEAF er designet for å passe de fleste reiser i dagliglivet, og er utstyrt med sikkerhetsanordninger som beskytter batteriet ved gjentatte hurtigladinger innenfor korte tidsintervaller. Sikkerhetsanordningene kan øke ladetidene etter gjentatte hurtigladinger.

NissanConnect EV-APP

HVA ER DET BESTE TIDSPUNKTET Å LADE PÅ?

Hvis du lader hjemme, kan du redusere ladekostnadene enda mer hvis du gjør det når prisene er lave (dersom det er slik, og da normalt om natten). Du kan til og med forhåndsinnstille når elbilen skal starte å lade, slik at du kan dra fordel av tider på døgnet dersom strømmen er billigere. Dessuten kan du starte og stoppe ladingen eksternt med NissanConnect EV-appen.

Nissan e-NV200 leveringsbil parkert ved siden av en hurtiglader

HVOR MYE KOSTER DET Å LADE EN ELBIL?

Det avhenger av hvor du lader. Prisen pr. kilometer for en elbil forblir imidlertid en brøkdel av hva det koster å fylle en bensin- eller dieselbil. Du kan alltid redusere kostnadene ved å lade opp når prisene er lave.