Hva er NissanConnect med smarttelefonapper?

NissanConnect med smarttelefonapper er et toppmoderne, integrert lyd-, navigasjons- og kommunikasjonssystem som kobles til smarttelefonen din for å gi deg en bedre kjøreopplevelse og bidra til å begrense forstyrrelser. NissanConnect med smarttelefonapper styres via en stor, sentralt plassert skjerm på dashbordet, og leveres med strømming av lyd, navigasjon, en samling av populære smarttelefonapper, m.m.

Hva er nytt sammenlignet med den nåværende utgaven av NissanConnect?

Det nye NissanConnect-systemet med smarttelefonapper og en 7" berøringsskjerm i farger, inkluderer funksjoner som intelligent bilførerassistanse og navigasjonsfunksjoner som hjelper sjåføren i alle slags trafikksituasjoner, appintegrasjon for å forbedre den helhetlige kjøreopplevelsen, og en forbedret opplevelse av digital audio, inkludert Digital Audio Broadcast (DAB).

Hva kan de tilkoblede tjenestene by på?

Det nye NissanConnect-systemet med smarttelefonapper har full integrasjon for smarttelefoner, slik at du har tilgang til et stort utvalg av planlagt musikk, sosiale nettverk, underholdning og reiseapper. NissanConnect  med smarttelefonapper kan også benytte seg av Google med Send-to-Car (som gir brukerne mulighet til å sende en satellittnavigasjonsrute til bilen via telefonen) og den aller nyeste informasjonen om drivstoffpriser, hoteller, restauranter og andre ting av interesse. NissanConnect med smarttelefonapper har også stemmegjenkjenning, strømming av lyd via Bluetooth og smarttelefonintegrasjon med innganger for Aux-in og USB.

Hvordan fungerer NissanConnect-appen?

Den kobler smarttelefonen til bilen, leverer apper, funksjoner og tjenester som du kan tilpasse til din Nissan.

Hvorfor må jeg registrere meg for NissanConnect-appene for bruk i bilen hvis jeg allerede har appene på telefonen?

NissanConnect-appene for bruk i bilen er utviklet for sjåfører. Appene vises på bilens berøringsskjerm, slik at det er enkelt og trygt å kjøre. Du kan dermed trygt bruke appene dine når du er på farten og i bilen.

Hvordan finner jeg ut om jeg har den siste versjonen av NissanConnect-appen?

Gå inn på iTunes App Store eller Google Play Store, for å forsikre deg om at du har den siste versjonen. Du varsles automatisk på smarttelefonen dersom en oppdatering er tilgjengelig.

Hva er tilgjengelig via NissanConnect med smarttelefonapper-nettstedet?

NissanConnect med smarttelefonapper-nettstedet gir deg mulighet til å abonnere på og administrere apper. Du finner også betingelser og vilkår for tjenestene og personvernerklæringen vår.

Jeg har en Blackberry-/Windows-telefon. Kan jeg bruke NissanConnect-appen?

NissanConnect-appen er kun tilgjengelig for smarttelefoner med iOS- og Android-operativsystemer.

Krever NissanConnect et abonnement?

Bilen din leveres med et 2 års gratisabonnement på NissanConnect-tjenester (aktivering må godkjennes av eier). Når gratisperioden er utløpt, kan du forlenge abonnementet.

I hvilke markeder vil disse tilkoblede tjenestene være tilgjengelige?

Størstedelen av landene i Europa er dekket (Tyskland, Sveits, Tsjekkia, Storbritannia, Portugal, Spania, Irland, Italia, Belgia, Frankrike, Luxembourg, Nederland, Ungarn, Polen, Slovakia, Østerrike, Kypros, Danmark, Estland, Finland , Latvia, Litauen, Norge, Sverige, Russland, Albania, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Kroatia, Hellas, Island, Kosovo, Makedonia, Malta, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia, Ukraina og Hviterussland).


Støtter NissanConnect-appen flere telefoner og sjåfører?

Ja, du kan pare forskjellige mobile enheter via Bluetooth®. Tilkoblinger vil imidlertid bli prioritert iht. rekkefølgen telefonene ble paret til bilen. [*] Merk: Hvis du ønsker å pare en Android-enhet via Bluetooth etter å ha paret en iPhone, må du trekke ut USB-kabelen før du parer.

Hvordan kobler jeg smarttelefonen til NissanConnect-systemet?

Hvis du kobler en iPhone® til et NissanConnect-system med navigasjon, må du bruke USB-kabelen. [*] Hvis ikke må du koble til telefonen via Bluetooth®. [*]

Lader iPhonen når den er koblet til via kabelen?

Ja

Hvordan finner jeg ut om smarttelefonen min er kompatibel med NissanConnect-appen?

En liste over kompatible smarttelefoner finner du på nettstedet til Nissan.

Bruker NissanConnect-appene datapakken i abonnementet mitt?

Ja, NissanConnect-appene er avhengige av smarttelefonens datapakke for å få tilgang til innholdet og tjenestene som bilappene du bruker krever. Standard dataapriser gjelder.

Hvorfor må jeg bruke en ledning for å koble til iPhonen min?

Apples operativsystem støtter ikke alle former for Bluetooth®-tilkoblinger.

Når må iPhonen kobles til ved bruk av en kabel?

Den må kobles til via en USB-kabel for å kunne bruke NissanConnect-appen eller for å spille av musikk som er lagret på enheten.[*]

Hvis to eiere med en tilkoblet smarttelefon er i bilen samtidig, hvilken av telefonenes data vises på NissanConnect-skjermen?

Når to Bluetooth®-parede smarttelefoner oppdages av NissanConnect, vil den telefonen du angir som den prioriterte Bluetooth-enheten bli prioritert.


Hva skjer med den aktive appen når noen ringer?

Innkommende Bluetooth-anrop har prioritet og avbryter alle lydkilder, inkludert apper. Systemet går tilbake til den appen som var aktiv da du svarte på anropet.

Kan jeg be om flere interessepunkter levert av Google samtidig?

Nei. NissanConnect tillater kun en forespørsel om gangen for øyeblikket.

Hvis NissanConnect-systemet er aktivert, kan jeg fortsatt bruke Bluetooth til å strømme lyd?

Hvis telefonen støtter strømming av lyd via Bluetooth, vil den fungere på NissanConnect, men betjeningsmulighetene i bilen vil være veldig begrenset. Bruk av NissanConnect-appen til å strømme lydappene du liker best, sikrer maksimal bruk av funksjoner, visning av informasjon og albumbilder.

Er det veldig dataintensivt? Vil ikke det føre til store roamingkostnader?

Databruken er omtrent den samme som å surfe på sosiale nettverkssider på en smarttelefon, slik at kostnadene derfor vil være omtrent lik denne bruken avhengig av kundens abonnement.

Er det en grense for hvor mange ganger jeg kan bruke tjenestene?

Nei, ikke på dette tidspunktet. Prøveperioden på NissanConnect inkluderer ubegrenset bruk.

Kan jeg bruke påloggingsinformasjonen til NissanConnect i en venns bil eller en leiebil?

Nei. Påloggingsinformasjonen kan kun brukes i din egen bil.

Bruker NissanConnect minutter på mobilabonnementet mitt?

Nei. NissanConnect bruker ikke Data-over-Voice. I stedet overfører det data ved hjelp av telefonens 3G-abonnement fra din valgte mobilleverandør.


Hvorfor støttes ikke tjenester der jeg er?

Ikke alle tjenester er tilgjengelige i alle land.

Hvorfor slutter NissanConnect-appene å virke noen ganger?

NissanConnect-appene krever en stabil internettforbindelse. Det kan hende at du kjører gjennom et område hvor mobilleverandøren din ikke har et sterkt datasignal. Hvis signalet er dårlig, kan du midlertidig miste internettforbindelsen slik at noen NissanConnect-apper ikke fungerer som de skal.

Jeg får feilmeldingen «kan ikke opprette dataforbindelsen». Hva gjør jeg?

Bilen finner ikke en paret telefon. Kontroller at Bluetooth er aktivert på telefonen og i bilen, og at de er paret. Se telefonens eller bilens bruksanvisning for flere instruksjoner.


Kan jeg endre e-posten jeg brukte da jeg registrerte meg på NissanConnect-portalen og til NissanConnect-kontoen?

Ja, du kan endre e-postadresse i profilen din på You+Nissan-nettstedet.


Hvor trygt er systemet? Det må da være forstyrrende for sjåføren?

Nye NissanConnect overholder de strengeste sikkerhetsforskriftene på dette området. I tillegg har Nissans team av interne eksperter testet denne teknologien under alle europeiske forhold for å påse at den er sikker i bruk for kundene.

Fungerer appene når bilen kjører? Er ikke det et sikkerhetsproblem?

Appenes funksjonalitet er begrenset for å hindre omfattende bruk når bilen kjører, men i likhet med bruk av radio eller mobiltelefon er det sjåførens ansvar å sikre at han eller hun har full kontroll over bilen til enhver tid.


Kan jeg registrere mitt NissanConnect-system uten å opprette en konto?

NissanConnect krever at du registrerer deg for å kunne benytte tilleggstjenestene. I tillegg må du opprette en konto.

Hvor lang tid tar det å opprette en NissanConnect-konto?

Det er raskt og enkelt å registrere seg. Tre enkle trinn er alt som trengs: 1. Registrer deg på NissanConnect-portalen og aktiver gratistjenestene. 2. Last ned NissanConnect-appen. 3. Koble til smarttelefonen din (Android via Bluetooth og iOS via USB). Du vil deretter kunne tilpasse apper og tjenester etter eget ønske.

Hvordan oppretter jeg og kommer inn på min NissanConnect-konto?

Dette gjøres gjennom NissanConnect-portalen. Som førstegangsbruker vil NissanConnect-portalen be deg om å opprette og aktivere NissanConnect-kontoen din. Hvis du ønsker å gå inn på NissanConnect-kontoen på et senere tidspunkt, går du til: NissanConnect-portalen / Mine tjenester / Nye NissanConnect.

Hvilken informasjon trenger jeg for å registrere meg for en NissanConnect-konto?

For å opprette en NissanConnect-konto, må du først registrere deg i NissanConnect-portalen og oppgi bilens VIN-nummer (chassisnummer). For å sette opp NissanConnect-kontoen, må du opprette et brukernavn og et passord. Du vil bruke den samme påloggingsinformasjonen til NissanConnect-appen.

Hvorfor må jeg registrere meg på NissanConnect-eierportalen?

NissanConnect-portalen gir eiere enkel tilgang til NissanConnect-portalen, samt en rekke tjenester og funksjoner knyttet til Nissan-eierskap.

Hvordan kobler jeg til smarttelefonen slik at jeg kan bruke NissanConnect-appen?

Du kan koble til iPhonen med en Apple USB-kabel eller en Android-enhet via Bluetooth.

Hvilke telefoner er kompatible med min NissanConnect-utstyrte bil?

De fleste Bluetooth-telefoner kan kobles til for håndfri bruk. Noen telefoner støtter strømming av lyd via Bluetooth. Kun utvalgte smarttelefoner er kompatible med NissanConnect-appen. Du kan sjekke hvilke telefoner som støttes på en annen side i denne «Hjelp og støtte»-delen. Merk: Det kan hende at noen NissanConnect-tjenester ikke er kompatible med telefonen din.

Krever NissanConnect-registreringen at smarttelefonen er koblet til via en kabel?

Kun hvis du kobler en iPhone® til et NissanConnect-system med navigasjon. Hvis ikke vil smarttelefonen din kobles til via Bluetooth®[*].

Hva kreves for å bruke Google Send-To-Car-tjenesten?

Google Service leveres av Google. Send-to-Car-tjenesten er ikke tilgjengelig i alle land. Du bør sjekke på Google Maps om Send-to-Car-tjenestene er tilgjengelige i ditt land.


Hvordan fungerer NissanConnect-appen?

Den kobler smarttelefonen til bilen, leverer ulike apper i bilen, samt funksjoner og tjenester som du kan tilpasse til din Nissan.

Hvilke funksjoner vil NissanConnect-systemet mitt ha?

NissanConnect er et toppmoderne, integrert lyd-, navigasjons-[*] og kommunikasjonssystem som kobles til smarttelefonen din for å gi deg en bedre kjøreopplevelse og bidra til å begrense forstyrrelser. NissanConnect styres via en sentralt plassert skjerm på dashbordet, og leveres med håndfri-funksjon, strømming av lyd, navigasjon, en samling av populære smarttelefonapper, m.m.

Kan jeg bruke NissanConnect-appen når jeg kjører?

Ja. Alle NissanConnect-appene er tilgjengelige når bilen kjører, men det kan være begrenset tilgang til visse funksjoner for å hindre at sjåføren blir forstyrret. Bruk av tastatur, for eksempel, er kun mulig når bilen står stille.

Hvilke apper er inkludert i NissanConnect-appen?

Listen over tilgjengelige apper vises i delen «Appadministrasjon» på NissanConnect-portalen eller i NissanConnect-appen.

Trenger jeg å laste ned bestemte apper på smarttelefonen før jeg kan bruke dem med NissanConnect-systemet?

Under «Appadministrasjon» i NissanConnect-portalen og NissanConnect-appen vises et smarttelefonikon ved siden av alle apper som må lastes ned fra appbutikken din.

Hvorfor må jeg ha NissanConnect-appen hvis jeg allerede har appene på telefonen?

Appene på smarttelefonen vises på bilens berøringsskjerm og kan betjenes gjennom NissanConnect, slik at det er enkelt og trygt å kjøre. Det viktigste er at det er en sømløs integrasjon mellom informasjonen som hentes fra appene på smarttelefonen og navigasjonssystemet, slik at du kan stille inn turen på en enkel måte.

Hvilke NissanConnect-funksjoner er det kun begrenset tilgang til når man kjører?

Forskrifter mot forstyrrelse av sjåfører kan føre til at visse funksjoner ikke er tilgjengelige under kjøring. Bruk av tastatur, for eksempel, er kun mulig når bilen står stille.

Jeg har opprettet en konto, men når jeg prøver å bruke en Nissan-app, godtar den ikke e-postadressen og passordet jeg oppgir, og jeg skriver inn riktig e-postadresse og passord. Hva gjør jeg?

Sannsynligvis er det flere trinn du må fullføre før en Nissan-app gjenkjenner e-postadressen og passordet ditt. Kontakt Nissan Kundeservice for ytterligere assistanse.